112-nieuws: auto belandt in sloot • vliegtuigdeur kapot (2023)

In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.

Geschreven door

Redactie

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

19.54

Vliegtuigdeur kapot

De deur van een vliegtuig dat vanaf Eindhoven Airport naar Pisa wilde vertrekken, is aan het eind van de middag kapot gegaan. Dat gebeurde volgens een passagier toen de trap werd weggehaald bij de achteruitgang. De trap zat vast aan de deur en ging niet meer los. De deur wordt gerepareerd. Passagiers zitten sinds zes uur te wachten tot ze het toestel weer in mogen. Uiteindelijk is het toestel rond acht uur vertrokken.

112-nieuws: auto belandt in sloot • vliegtuigdeur kapot (2)

112-nieuws: auto belandt in sloot • vliegtuigdeur kapot (3)

19.24

Auto vliegt uit de bocht en belandt in de sloot

Een wagen is op de Zuidelijke Randweg in Sint-Oedenrode uit de bocht gevlogen en botste daardoor tegen een lantaarnpaal en een verkeersbord. De auto belandde daarna in de sloot. De bestuurder is ongedeerd gebleven. De weg was tijdelijk afgesloten terwijl de auto uit de sloot werd gehaald.

112-nieuws: auto belandt in sloot • vliegtuigdeur kapot (4)

(Video) Minecraft NOSTALGIA 🥺 #shorts

18.39

Twee gewonden nadat auto's botsen

Op de Veldhovenseweg in Knegsel zijn drie auto's op elkaar gebotst. Twee mensen zijn gewond geraakt. Een van hen is zwaargewond en moest uit de auto worden bevrijd. Een traumahelikopter en vier ambulances zijn aanwezig. De weg is afgesloten.

17.30

Drukke avondspits door regen

Op veel snelwegen staat vanmiddag een flinke file. Onder meer op de A2 bij Eindhoven en Den Bosch, A58 bij Tilburg en A50 bij Oss staat het vast. Rond half zes staat er ruim 950 kilometer file in heel het land. Dat komt door het regenachtige weer en omdat het op dinsdagen altijd wat drukker is op de weg. "Neem een paraplu mee, voor als je plotseling autopech krijgt", meldt Rijkswaterstaat.

16.23

Ongeluk op A50

Op de A50 naar Oss is bij knooppunt Bankhoef een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. De linkerrijstrook is daarom dicht. Verkeer moet rekening houden met minstens drie kwartier vertraging. Verkeer naar Eindhoven wordt omgeleid over de A15 en A2.

Wachten op privacy instellingen...

16.18

Stijging in diefstal katalysatoren

De politie ziet dat er de laatste tijd in en rondom gemeente Eindhoven steeds meer katalysatoren worden gestolen. Ze worden vooral gejat onder auto's van het merk Toyota, en dan met name de Prius en Auris. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de diefstallen.

14.25

Gewonde na botsing

Twee auto's zijn op de Heusdensebaan in Biezenmortel op elkaar gebotst. Volgens de politie gaf een van de bestuurders de andere bestuurder geen voorrang. Beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Een van de bestuurders is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De ander kwam met de schrik vrij. Door de botsing kwam er op hoop olie op de kruising terecht. Totdat het wegdek gereinigd is, blijft de weg afgesloten.

(Video) Children Buried Alive In Cement Inside These Apartment Walls | Movie Story Recapped

112-nieuws: auto belandt in sloot • vliegtuigdeur kapot (6)

112-nieuws: auto belandt in sloot • vliegtuigdeur kapot (7)

13.19

Man gepakt met gestolen kentekenplaten

De politie heeft maandagmiddag een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden, die met gestolen kentekenplaten op zijn auto rondreed. Toen ze de man wilden controleren, ging hij ervandoor. Er volgende een achtervolging door Geldrop en Heeze, die einde op de Torenweg in Mierlo. Onderweg veroorzaakte de man op meerdere plekken schade en gooide hij dingen uit de auto.

Uiteindelijk reed de Eindhovenaar zich klem. De agenten losten meerdere waarschuwingsschoten, omdat ze er rekening mee hielden dat de man mogelijk een wapen bij zich had. Uiteindelijk kon hij met hulp van een taser worden overmeesterd. Later bleek dat de man ook gezocht werd, omdat hij zich niet aan zijn schorsingsvoorwaarden had gehouden.

13.08

Man uit Breda neergestoken

Een 41-jarige man uit Breda is maandagnacht neergestoken in de Erasmusstraat in Rotterdam. Agenten vonden hem rond kwart voor één. De man was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Even later werd in een huis in dezelfde straat iemand opgepakt. Volgens de politie kenden de twee elkaar.

12.10

Botsing tussen motor en bestelbusje

Een motorrijder is gewond geraakt, toen hij op de Hugten in Maarheeze in botsing kwam met een bestelbusje. Er landde een traumahelikopter en inmiddels is de motorrijder naar het ziekenhuis gebracht. Om de hulpverleners veilig hun werk te laten doen, blokkeerden een boer en een vrachtwagenchauffeur tijdelijk de weg.

Nog altijd is de weg afgesloten. De politie onderzoekt daar wat er precies gebeurd is. De twee inzittenden van het bestelbusje raakten niet gewond en zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.

112-nieuws: auto belandt in sloot • vliegtuigdeur kapot (8)

12.02

(Video) D12 - Purple Hills (Official Music Video)

Rookmachine gaat af, winkelcentrum ontruimd

Winkelcentrum Kernkwartier in Nuenen is korte tijd volledig ontruimd, nadat werd gemeld dat er brand zou zijn uitgebroken bij de Primera. Toen de brandweer aankwam, stond het gebouw al vol rook.

Na onderzoek bleek er geen sprake van brand. Waarschijnlijk is het beveiligingssysteem van een pinautomaat in de Primera afgegaan, waarbij een rookmachine wordt ingeschakeld. Waardoor het systeem afging, is nog niet duidelijk. De andere winkels in het centrum zijn inmiddels weer geopend.

11.54

Winkeldief (17) opgepakt in Tilburg

De politie heeft dinsdagochtend een 17-jarige jongen aangehouden, die op 3 maart een winkel aan de Westermarkt in Tilburg probeerde te overvallen. Daarbij dreigde hij met een mes. Uiteindelijk vertrok de jongen zonder buit. De jonge overvaller is meegenomen voor verhoor.

11.52

Ongeluk op A67

Na een ongeluk op de A67 van Venlo naar Geldrop, was bij Geldrop de linkerrijstrook een korte tijd dicht. De vertraging liep daar op tot ruim een half uur. Rond twaalf uur was de weg weer vrij.

10.49

Man gepakt met gestolen nummerplaten

De politie heeft vannacht in De Moer een 24-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. Toen agenten zijn auto op een zandweg wilden controleren, ging hij er te voet vandoor. Na een korte zoektocht konden de agenten hem alsnog arresteren. In zijn auto werden meerdere kentekenplaten gevonden, die mogelijk gestolen zijn. De auto is voor onderzoek in beslag genomen, de man zit vast voor verhoor.

10.20

Problemen op het spoor tussen Den Bosch en Breda voorbij

Ook goed nieuws voor treinreizigers. De problemen op het spoor tussen Den Bosch en Breda zijn voorbij. De treinen op dit traject rijden weer volgens het spoorboekje. Vanochtend vroeg reden er minder treinen door een aanrijding op het spoor.

10.15

Geen treinen tussen Boxmeer en Venray

Er rijden vanochtend geen treinen tussen Boxmeer en Venray. Dat komt door een sein-en wisselstoring. De verwachting is dat de problemen rond een uur vanmiddag zijn opgelost.

09.42

Bosschenaar (30) opgepakt in drugsonderzoek

De politie heeft maandag een man uit Den Bosch (30) opgepakt in verband met een groot drugsonderzoek. De arrestatie komt voort uit de grote actiedag van 17 oktober vorig jaar, waarbij destijds zo'n 1100 agenten binnenvielen bij meerdere locaties in Eindhoven. Die dag werden er al negen mensen aangehouden, in december en januari volgden er nog zeven aanhoudingen.

De Bosschenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij het maken van synthetische drugs en het helpen opbouwen van meerdere drugslabs. Hij zit vast voor verhoor.

09.02

Acties tegen wapengeweld

De politie heeft afgelopen weekend op meerdere plekken in Roosendaal controles uitgevoerd. Daarbij werden onder meer een nepwapen, messen en drugs gevonden. Burgemeester Han van Midden wees afgelopen week negen veiligheidsrisicogebieden aan in de stad, waar agenten preventief mogen fouilleren om het wapengeweld terug te dringen.

LEES OOK: Nepwapen en messen gevonden bij controles na schietpartijen in Roosendaal

07.05

Vrachtwagen op zijn kant in de sloot

Een vrachtwagen is vanochtend op de afrit van de A2 bij Liempde van de weg geraakt en op zijn kant in de sloot beland. Het ongeluk gebeurde iets voor half zeven. Verschillende hulpdiensten kwamen naar de plek van het ongeluk. De chauffeur wist zelf uit zijn cabine te komen. De hulp van de brandweer was dan ook niet meer nodig.

De afrit is na het ongeval nog gewoon te gebruiken. Wanneer de vrachtwagen geborgen wordt, zal dat waarschijnlijk anders zijn. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

06.40

Ongeluk op de A27 bij Werkendam

Een ongeluk op de A27 bij Werkendam zorgt vanochtend voor behoorlijk wat vertraging wanneer je van Breda richting Gorinchem wil. De weg is wel weer vrij, zo meldt de ANWB iets na half zeven. Toch moet je rond dat tijdstip nog rekening houden met zo'n veertig minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...

06.20

Minder treinen tussen Den Bosch en Breda

Door een aanrijding op het spoor rijden er vanochtend minder treinen tussen Den Bosch en Breda. De verwachting is dat de problemen tot kwart over negen in de ochtend duren. Reizigers moeten rekening houden met een kwartier extra reistijd.

112-nieuws: auto belandt in sloot • vliegtuigdeur kapot (9)

00.40

Autobrand in Gemert

De brandweer moest vannacht aan de Hove Vogelsanck in Gemert in actie komen voor een autobrand. De brand werd om tien over half een bij de brandweer gemeld.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated: 04/03/2023

Views: 5882

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.